A Diary of an Altcoin Trader

t. a shitcoin trader. 1. Setup exchange account Ada banyak crypto exchange yang wujud, ni antara yang aku selalu pakai: Poloniex - http://poloniex.com/ Bittrex - http://bittrex.com/ Binance - http://binance.com/ Luno - http://luno.com/ EtherDelta (sejenis decentralized exchange) - http://etherdelta.com/ Kenapa nak…

Beli Bitcoin Dengan Luno Exchange

NOTICE: (22 Dec 2017) Luno sekarang ada masalah dengan deposit dari bank dan withdrawal ke bank. Baca sini untuk update. Tengok gambar ni jugak dari Luno app. Hati-hati kalau nak mendeposit atau withdraw. p/s: Changelog: Update #1 - 22/11/2017: added information about Luno Fees an update note…

Bitcoin Voting System Overview

Originally written by @arikan on Github. Translated in Bahasa by me. Pull request on ideas and implementation are welcome. I'm reposting both languages here for introduction to overview. English Simple and secure voting system with Bitcoin A schema designed to utilize Bitcoin cryptocurrency for secure and simple electronic voting. In…

Bermula Dengan Bitcoin

First posted on 20/04/2014 Getting Started with Bitcoin. Post sebelum ini pasal Cryptocurrency - Bitcoin Kandungan: Using Bitcoin Accepting Bitcoin Keeping up-to-date Sharia Compliant? Istilah-istilah Address -- Alamat wallet kau supaya orang boleh bayar kau guna bitcoin. Sorang boleh ada banyak Address. Label supaya senang tahu apa fungsi…

Cryptocurrency - Bitcoin

First posted on 08/02/2014 Apa itu Bitcoin? Macam biasalah, soalan pertama untuk siri FAQ kita ni memang suka sangat start dengan 'apa'. Bitcoin adalah sejenis mata uang virtual yang hanya wujud dalam dunia bits dan bytes. Tak percaya, pergi belajar pasal binary digits. Yep, ia adalah sejenis mata…